Medicul arată că trebuie să fim atenți la cât mâncăm și cum combinăm alimentele. „După o perioadă de post în care organismul a fost liniștit, nu i-am dat proteină animală, nu i-am dat grăsime, vii apoi cu o avalanță de nutrienți mai ales de origine animală care presupune o digestie mai elaborată, acest lucru nu face altceva decât să îngroașe rândurile pacienților care ajuns la spital”, a afirmat medicul Damian Șerban.
Cum mâncam de Paște
„Poți să mănânci, dar câte puțin din fiecare. De exemplu, poți mânca 150 de grame de friptură de miel, mai ales dacă nu este prăjită, ci făcută la cuptor. La asta adaugi alături o salată mare, ca să te saturi. La fel și drobul, dacă este făcut din miel este consistent, dacă este făcut din pui salvezi câteva calorii. Totul ține de cantități. Dacă mânânci două felii de pâine deja ai iarăși niște sute de calorii în plus”, a spus invitatul Gândul LIVE, Damian Șerban.
În privința consumului de ouă, medicul spune că ar trebui să mâncăm numai două ouă pe zi.
„O persoană sănătoasă poate să mănânce două-trei ouă întregi pe zi. Să nu uităm că ouăle se mai ascund și în alte preparate. Pentru siguranță putem să mâncăm un ou sau două întregi și albușuri câte vrem”, a spus Damian Șerban.